3PAR StoreServ Peer Persistence un vSphere Metro Storage Cluster

3PAR StoreServ Peer Persistence un vSphere Metro Storage Cluster

Kas ir Vsphere Metro Storage cluster?

vSphere Metro Storage Klāsteris ir sertificēta konfigurācija izstieptām glabāšanas klāsteru arhitektūrām. Glabāšanas ierīce konfigurēta vMSC konfigurācijā un tiek atbalstīta ar vMSC sertifikāciju. Visas atbalstītās glabāšanas ierīces ir uzskaitītas VMware Storage saderības sarakstā.

Kas ir HP 3PAR Peer Persistence?

HP 3PAR Peer Persistance ir paplašinājums HP 3PAR Remote Copy programmatūrai un HP 3PAR OS, kas ļauj diviem HP 3PAR StoreServ Storage systems, kuri atrodas tālu viens no otra, darboties kopā un piedāvā gandrīz nepārtrauktu glabāšanas sistēmu lietotājiem. Partīcījas, kuras izmanto lietotāji, ir savā starpā sinhronizētas.
Katrs replicētais un sinhronizētais partīcīju masīvos ismanto vienu un to pašu WWN un uzrādās kā viena un tā pati partīcīja. Izmantojot Asymmetric Logical Unit Access (ALUA) priekšrocības, kuras ļauj izmantot SCSI dažādās īpašības, piemēram,- (serveris pieslēdzas klāt pie vienas partīcījas uz pirmā servera caur aktīvo savienojumu, bet uz otra servera, pie replicētās partīcījas, caur savienojumu, kurš ir gaidīšanas režīmā.).ALUA Path statusu un hostu pieejamību pie partīcijām kontrolē Peer Persistence software. Šī iespēja ļauj klientiem nokonfigurēt augstas pieejamības risinājumu starp divām vietām vai diviem datu centriem, kur visas pārslēgšanās starp partīcijām un masīviem priekš programmām un hostiem ir nemanāmas.

HP 3PAR Quorum Witness

HP 3PAR Quorum Witness ir komponente, kas tiek nodrošināta kā virtuālā mašīna, ko parasti izvieto trešajā vietnē. HP 3PAR Quorum Witness kopā ar divām HP 3PAR StoreServ Storage sistēmām veido trīsdaļīgu kvoruma sistēmu. Šī kvoruma sistēma ļauj uzraudzīt abu HP 3PAR StoreServ Storage sistēmu statusu un krātuves iekšējās saites. Ar šo trīsdaļīgo kvoruma sistēmu var tikt noteiktas un novērstas vietnes un iekšējo saikņu problēmas. Kļūdu gadījumā, kad viena no krātuves sistēmas darbībām var tikt traucēta vai apturēta, apvienojumā ar Peer Persistance programmatūru, automātiski tiek uzsākta darbība StoreServ sistēmā. Šīs operācijas laikā, dublicētais informācijas apjoms atlikušajā krātuves sistēmas daļā, tiek aktivizēts. Tāpat tiek aktivizēta hosta piekļuve šai informācijai, nodrošinot to, ka hosti var netraucēti piekļūt nepieciešamajai informācijai bez traucēkļiem vai informācijas pazušanas gadījumiem. Komunikācija notiek starp trīs kvoruma vietnēm caur Quorum Witness IP un servisu pārvaldības IP no divām HP 3PAR StoreServ Storage sistēmām. HP 3PAR Quorum Witness aktīvi nepiedalās datu uzglabāšanā un HP 3PAR Quorum Witness kļūdu gadījumā vai izņemšanās no funkcionējošas vides, neietekmēs datu uzglabāšanu. HP 3PAR Quorum Witness iesaistās procesā tikai tad, kad vienas vietnes vai ISL darbība ir traucēta vai arī, kad tiek vienlaicīgi traucēta divu kvoruma dalībnieku darbība.

Konfigurācijas Prasības

Ir jāīstenojas šādām prasībām, lai tiktu atbalstīta vMSC konfigurācija ar HP 3PAR. VMware vSphere 5 Metro Storage Cluster jābūt konfigurētai vienoti ar VMware prasībām un labāko praksi. HP 3Par StoreServ Storage masīvam jabūt sakonfigurētam pēc visām HP instrukcijām un prasībām ar Automated Transparent Failover funkciju. HP 3PAR Quorum Witness and VMware vCenter jāatrodas citā lokācijas vietā. vSphere vCenter Server jābūt savienotiem ar ESXi hostiem abos datu centros. Datu paketes aizkave nedrīkst būt lielāka par 2.6ms RTT. San optiskajai komutācijai ir jābūt starp hostu un masīvu un starp masīvu un inter-link savienojumu. Visiem apakštīkliem, kurus izmanto virtualizācijai jābūt pieejai pie visiem ESXi serveriem visos datu centro, kuri tiek izmantotie priekš Metro Storage Cluster.

Risinājumu Kopsavilkums.

Pārbaudīts un sertificēts VMware metro Storage Cluster izmantojot HP 3PAR StoreServ Storage atbalsta saskaņā ar VMware aprakstu ” uniform access” vMSC konfigurācijā.
Īpaši uz vienotās piekļuves konfigurācijas, mītnes datu ceļu savienojumiem, katrā vietā ir savstarpēji savienots ar salīdzinošo datu centra vietas datu masīvu. ESXi serveri piekļūst partīcījām lokālajos datu centros caur aktīvajiem savienojumiem. Savienojumi ar partīcijām, kuras ir gaidīšanas režīmā tiek veikti caur gaidīšanas režīma savienojumiem līdz mirklim, kamēr nav nepieciešamība pārslēgties uz aktīvo režīmu. Saskaņoti ar HP 3PAR Peer Persistence, Quorum Witness un ar Automated Transparent Failover (ATF), maksimāli bez laika zaudēšanas, var pārslēgties starp dažādām lokācijām.

Piemēram, ja masīvs atteicies vienā vietā (site1). Zaudējumu kvorumā atklāj Quorum Witness un otrās lokācijas masīvu. Peer Persistence programma uz otrā masīva veic visus nepieciešamos savienojumus no pirmā masīva uz otro. Pirmās vietas visas virtuālās mašīnas un programmas vēršās uz otro vietu un normāli veic darbību. Viss process ir automatizēts ar Peer Persistence un ATF, bet pēc problēmu novēršanas atgriešana sākuma stāvoklī ir jāveic manuāli.

Šajā diagrammā attēlots augsta līmeņa pārskats: