Datoru piegāde projektam “Digitālās plaisas mazināšana sociāli neaizsargātajām grupām un izglītības iestādēs”

Datoru piegāde projektam “Digitālās plaisas mazināšana sociāli neaizsargātajām grupām un izglītības iestādēs”

20.oktobrī BIT noslēdza pirmo posmu Izglītības un zinātnes ministrijas vadītajam projektam “Digitālās plaisas mazināšana sociāli neaizsargātajām grupām un izglītības iestādēs”, kura mērķis ir nodrošināt ikvienam skolēnam mācību procesa ietvarā Chromebook datoru.

Izglītības un zinātnes ministrija sākot ar septembri uzsāka 35 791 Chromebook datoru piegādi pašvaldībām visā Latvijā. Šī datoru piegāde skolām tika sadalīta trīs posmos un par pirmo posmu atbildīgi bija Baltijas Informācijas Tehnoloģijas, piegādājot 23 488 “Acer Chromebook 511” digitālās iekārtas. Šī modeļa lielākās priekšrocības ir vieglums un izturīgums, kas ir ļoti būtiski, jo šie datori ir paredzēti 1.-6. klases skolēniem. Kā arī sekojot digitalizācijas tendencēm, monitors ir izveidots skārienjūtīgs.

Portatīvos datorus piegādāja kopumā 141 skolām, no kurām 97 izglītības iestādes atrodas Rīgā un tās apkārtnē. No Rīgas izglītības iestādēm tika izvēlēta Rīgas 84.vidusskola, lai BIT personīgi piegādātu 117 portatīvos datorus un to izkraušanā ar prieku palīdzēja skolēni, kuri jau tagad šīs iekārtas var izmantot mācību procesā.

Lai jauno portatīvo datoru apguve nesamazinātu mācību tempu, BIT nodrošina Google for Education Educator Level 1 seminārus, tiešsaistes semināri ir noslēgti, taču vēl joprojām ir iespēja pieteikt savu izglītības iestādi vai pašvaldību, lai mūsu speciālisti novadītu Jums šo kursu.

Foto: Kursors.lv