HP: EVA nav mirusi!

HP: EVA nav mirusi!

HP apliecina, ka nesenie iespaidīgie paziņojumi par jaunajiem HP disku masīvu produktiem nenozīmē, ka HP atteiksies no plaši pazīstamā HP EVA disku masīvu produktu attīstīšanas un uzturēšanas.
„HP Discovery 2012” pasākuma laikā no 4 līdz 6 decembrim Frankfurtē tika paziņots par jauno HP 3PAR disku masīvu klāstu, kuri tika pasniegti kā „revolūcija” disku masīvu nozarē. Tajā pašā laikā HP apliecina, ka tai nav plānu atteikties no HP EVA disku masīviem 2013 gadā.
Phil Hooker, vadošais HP disku masīvu tehniskais eksperts, apgalvo, ka: „baumas par EVA disku masīvu „nāvi” ir „absolūti nepatiesas” un piebilda, ka: „HP turpinās attīstīt, uzturēt un sniegt atbalstu EVA disku masīvu produktiem vēl trīs gadus pēc to pārdošanas beigu datuma un ka līdz šim brīdim lēmums par šāda datuma izziņošanu neesot pieņemts”.

Tajā pašā laikā jāatzīmē, ka 3PAR produktu klāsta ir iekļauts „EVAs DNA”, kas palīdzēs klientiem vienkāršāk migrēt no EVA disku masīviem uz jaunajiem 3PAR produktiem

Jaunais produktu klāsts tiek ļoti gaidīts HP partneru vidū, kas apgalvo, ka pēdējā gadu laikā HP zaudē savas pozīcijas vidējās klases disku masīvu tirgū.

Scott Reynolds, HP disku masīvu speciālists uzņēmumā „Logicalis”, kas ir HP partneris/HP produktu integrators, saka: „Pēdējo trīs gadu laikā HP konkurenti ir tīkojuši pēc HP EVAS tirgus daļas un HP ir kādu daļu no tā ir arī zaudējis. EVA ir „pamatīgs” un uzticams produkts, bet citi ražotāji patstāvīgi ievieš jaunas tehnoloģijas, kas ir mērķētas uz tieši uz šo vidējās klases disku masīvu tirgus daļu. Tā rezultātā arī „Logicalis” ir zaudējis arī daļu no savu tirgus.

Viņš pieminēja, ka: „lai gan 3PAR klienti ir 50 procenti no „Logicalis” disku masīvu pārdošanas un to, ka jaunie 3PAR disku masīvi ir paredzēti aizstāt EVA disku masīvus, Logicalis turpinās atbalstīt esošos EVA disku masīvu klientus.

„Nav ko runāt aplinkus, 3PAR produkti ir paredzēti aizstāt EVA disku masīvus; tās ir tehnoloģijas, kas paredzētas EVA tirgus daļai un HP ir pat radījis rīkus, kas padara migrāciju no EVA un 3PAR vienkāršāku.
EVA pēdējā paaudze ir pēdējā „hardware” versija, bet mēs turpināsim investēt programmatūras produktu izstrādē un darīsim to vismaz piecus, sešus gadus, mēs netaisāmies visu tūlīt pat „apcirst”, mēs nodrošināsim ilgtermiņa atbalstu saviem klientiem”.

HP jaunie produkti ietver StoreServ, StoreAll un StoreOnce Backup, kas tiek pasludināti kā daudz izmaksu efektīvāki vidējā līmeņa disku masīvu klientiem. StoreServ 7200 ir iespējams pasūtīt sākot no 20,000 ASV dolāriem, savukārt StoreAll produktu cena sākas no 0.91 dolāra uz vienu GB. StoreAll ir sagaidāmi 2012 gada 20 decembra.

Sam Routledge, HP partneruzņēmuma Softcat risinājumu direktors, apgalvo, ka „HP ir veiksmīgi noteicis jauno disku masīvu produktu klāsta cenu politiku. Viņš saka, ka: „3PAR ir pareizās tehnoloģijas par pareizo cenu un mēs esam sajūsmā par to un mēs sagaidām daudz veiksmīgu darījumu ar šiem produktiem”.

„Tas ir fantastiski, ka HP ir padarījis 3PAR platformas iespējas pieejamākas. Tas ļaus daudziem no mūsu klientiem virzīties uz „IT as a service” modeli, atbrīvos iepriekš nelietderīgi izmantotos resursus, dodot iespēju tos koncentrēt aplikāciju sfērā, tādā veidā labāk nodrošināt biznesa vajadzības.
„Mēs sagaidām, ka EVA disku masīvu ražošana tiks pātraukta 5 gadu laikā un to pārdošana agrāk vai vēlāk tiks „apcirpta” par labu 3PAR diksu masīviem.

Avots: http://www.channelweb.co.uk/crn-uk/news/2230911/hp-eva-is-not-dead