Izmaiņas Hewlett-Packard darbībā

Izmaiņas Hewlett-Packard darbībā

Uzņēmuma Hewlett-Packard (HP) darbībā notikušas izmaiņas – HP oficiāli ir sadalījies divās atsevišķās kompānijās un likvidējis filiāli Latvijā.

Lai gan jau 2014. gadā vidū pasaulē vadošā IT kompānija Hewlett-Packard (HP) paziņoja par plānotajām izmaiņām uzņēmuma darbībā, tikai tagad HP officiāli ir sadalījies divos uzņēmumos – Hewlett-Packard (HP Inc.) un Hewlett-Packard Enterprise (HPE). Kompānija HP Inc. attīsta un ražo aparatūras, piemēram, monitorus, personāldatorus, planšetdatorus, printerus u.c. Savukārt kompānija HPE  attīsta, ražo un nodrošina serverus, datu glabāšanas risinājumus un aparatūras, kā arī nodarbojas ar pakalpojumu sniegšanu, piemēram, mākoņpakalpojumu, atbalsta sniegšanu, serveru, datu glabāšanas, tīklu, programmatūras un citu tehnoloģiju rīku izstrādi uzņēmumiem. Zīmols HP Inc. tiek pārstāvēts ar jau pazīstamo HP logo, bet HPE izveidots jauns, moderns logo.

Sadalīšanās divos uzņēmumos nav vienīgie uzņēmuma jaunumi. Kopš 1. oktobra kompānija tieši nepiedalās Latvijas tirgū, bet savu darbību veic caur partneriem, kas nodrošina preču izplatīšanu un apkalpošanu Latvijā. Hewlett-Packard sadale un Latvijas filiāles slēgšana neietekmē uzņēmuma darbību un klientu biznesu, uzņēmuma produkcija un apkalpošana klientiem šobrīd tiek nodrošināta iepriekšējā līmenī. Arī garantijas serviss saglabājis iepriekšējo kvalitāti un līmeni – servisu veic kvalificēti partneri. Ar prieku varam paziņot, ka turpmāk SIA “Baltijas Informācijas tehnoloģijas” (BIT) ir nodrošina abu kompāniju – gan HPE, gan HP Inc. – oficiālo garantijas servisu.