HP SmartCache

HP SmartCache

HP SmartCache – servera „karsto datu” automātiska izvietošana uz SSD diskiem

Vai Jūs zināt, ka daudzos gadījumos līdz pat 90% disku IOPS (Input/Output Operations Per Second) slodzi var radīt pat tikai 1-3% „karsto datu (“hot data”)? Kā piemērus šādiem “karstajiem datiem” var nosaukt datu bāžu log failus, virtuālo desktopu “golden image”, web serveru biežāk pieprasīti dati u.c.

Kad šādām slodzi ģenerējošām instancēm (workload) sāka pietrūkt IOPS veiktspējas, tad līdz šim tas tika risināts galvenokārt sekojošos veidos:

Palielinot servera disku RAID grupas kopējo disku skaitu;

  • „Uzliekot” visus datus uz “ātrākiem” SSD (Solid State Disk) diskiem;
  • Sadalīt datus pa dažādas veiktspējas diskiem, uzliekot “karstākos” datus uz SSD vai SAS 15K diskiem, bet pārējos uz zemākas veiktspējas un lētākiem SAS/SATA diskiem.

 

Diemžēl pirmajā variantā visticamāk netiks pilnvērtīgi izmantots viss RAID disku grupā pieejamais disku apjoms. Piemēram, ja instances datu apjoms ir 100 GB un tā ģenerē 700 IOPS ar read/write attiecību 50/50, tad lai nodrošinātu šādas IOPS noslodzes prasības ir nepieciešami vismaz 6 gab. 146GB vai 300GB 15K SAS diski RAID 10 konfigurācijā. Pie šādas situācija lielākā daļa no disku apjoma netiks izmantota.

Otrais variants arī var būt finansiāli neizdevīgs, jo lai gan serveru SSD diski ir vidēji 10 reizes jaudīgāki salīdzinoši ar 15K SAS diskiem, tomēr tie ir arī vidēji 10 reizes dārgāki.

Savukārt trešais variants ne vienmēr ir iespējams, manuāli sadalīt datus var būt sarežģīti un var palielināties datu zuduma riski.

Uzņēmumi, kas to var atļauties un kuriem tas ir nepieciešams, var izmantot “shared storage” disku masīvus (piem. HP 3PAR saimes disku masīvus) ar “automated tiering” funkcijas atbalstu.

Šādā gadījumā disku masīva “automated tiering” programmnodrošinājums automātiski atpazīs “karstos datus” un automātiski izvietos tos uz ātrākiem diskiem.

Bet ko darīt uzņēmumiem, kuriem disku masīvs nav pa kabatai vai arī situācijās, kad ir nepieciešams DAS (“direct attach storage”) tipa risinājums, kad dati glabājas uz servera iekšējiem diskiem vai arī serverim tieši pieslēgtām disku lādēm?

Šādos gadījumos var palīdzēt HP nesen izziņotais risinājums “HP SmartCache”. “HP SmartCache” ir uz servera disku kontroliera iespējām balstīts risinājums HP ProLiant Gen8 serveriem. “HP SmartCache” automātiski atpazīs biežāk lietotos “karstos datus” un uzturēs to kopiju uz augstākās veiktspējas SSD diskiem, tādejādi nodrošinot iespēju ātrāk piekļūt šiem datiem. “HP SmartCache” risinājums sastāv no HP ProLiant Gen8 servera ar HP P420i, P420, P421 vai P822 disku kontrolieri un saderīgiem SSD, SAS vai SATA diskiem.

“HP SmartCache” tiek konfigurēts un pārvaldīts ar HP Array Configuration Utility (ACU) – tas ir rīks, kas tiek izmantots HP Smart Array disku kontrolieru konfigurēšanai.

Galvenie ieguvumi izmantojot “HP SmartCache”:

  • Aplikāciju veiktspējas uzlabošana par saprātīgu cenu;
  • Vienkārša ieviešana nemainot jūsu aplikācijas un operētājsistēmas;
  • Unificēta pārvaldība izmantojot ar HP Array Configuration Utility (ACU);
  • Investīciju aizsardzība izmantojot esošo ProLiant Gen8 serveru infrastruktūru un tehnoloģijas.

 

Vairāk par “HP SmartCache” risinājumu un citiem HP produktiem var uzzināt šeit un šeit vai konsultējoties ar tirdzniecības konsultantiem pa tālr.: (+371) 67819977.