Intel vPro™ apmācības

Intel vPro™ apmācības

6. augustā, uzņēmumā BIT notika Intel vPro™ apmācības. Tās vadīja Dariusz Wittek, kompānijas Intel EMEA Tehniskās grupas biedrs – viens no četriem Intel risinājumu arhitektiem Eiropā. Dariusz Wittek specializācija ir uzņēmumu (Enterprise) personālo datoru pārvaldības un drošības  risinājumi.

Apmācību mērķis bija sniegt BIT speciālistiem tehniskās zināšanas, strādājot ar Intel vPro™ tehnoloģijām un izmantojot pārvaldības risinājumu Microsoft System Center 2012 R2 Configuration Manager. Piemēram, kam jāpievērš uzmanība uzsākot konfigurācijas procesu, kādi priekšnoteikumi jāievēro, lai pārvaldības risinājums strādātu bez kļūmēm, kā arī tika sniegti dažādi padomi, kurus ievērojot, var samazināt pieļaujamo kļūdu skaitu līdz minimumam.

IT tirgū pastāv vairāki personālo datoru pārvaldības risinājumi, kuru balstās uz programmatūras “aģentiem”, kas ir instalēti datoru operētājsistēmās. Šāda pieeja ļauj  paveikt lielāko daļu no datora uzturēšanai nepieciešamajām darbībām, izņemot gadījumus, kad dators ir izslēgts vai tā operētājsistēma ir bojāta. Šādās situācijās IT atbalsta dienesta darbiniekiem problēmas atrisināšanai ir jāierodas ierīces atrašanās vietā, kas uzņēmumam rada zaudējumus lietotāju piespiedu dīkstāves dēļ un palielina izmaksas tehniskā atbalsta sniegšanai. Visvairāk tas ietekmē uzņēmumus, kuru “lietotāji” izvietoti vairākās, mazās filiālēs, kas atrodas ievērojamā attālumā no tehniskā dienesta atrašanās vietas.

Intel vPro™ ir programatūras un aparatūras (hardware) līmeņa tehnoloģiju kopums, kas ir pieejams Intel personālajos datoros, kuru konfigurācijā ir ietverti vPro™ atbalstošas mātes plates, procesori un tīkla kartes. Viena no Intel® vPro ™ tehnoloģijām  – Intel Active Management Technology (AMT) dod iespēju  pārvaldīt vPro ™ atbalstošos personālos datorus attālināti un centralizēti arī tad, ja dators ir izslēgts vai tā operētājsistēmā nav darba kārtībā. Atbalsta dienesta darbinieki var attālināti pieslēgties datoram, diagnosticēt un daudz ātrāk atrisināt problēmas, tādejādi būtiski samazinot “lietotāja” dīkstāvi. Pateicoties AMT tehnoloģijai, IT personāls var veikt nepieciešamās darbības ar personālo datoru operētājsistēmu un programmatūru (instalēt, atjaunināt  utt.) arī ārpus darba laika (naktīs un brīvdienās). Centralizētais personālo datoru pārvaldības risinājums, saskaņā ar iepriekš noteiktu grafiku, patstāvīgi ieslēgs datoru, veiks nepieciešamos darbus un pēc tam to izslēgs, tādejādi ne tikai ietaupot tehniskā personāla laiku, bet arī ievērojami samazinot izmaksas, kas ir saistītas ar personālo datoru elektrības patēriņu.

Tie ir tikai daži piemēri no ļoti plašā Intel® vPro ™ tehnoloģiju pielietošanas un ieguvumu klāsta. Bez visa iepriekš minētā, Intel vPro™ tehnoloģiju izmantošana samazina uzņēmumu informācijas zuduma riskus, uzlabo personālo datoru drošību no datoru “vīrusiem” un citas nevēlamas programatūras, utt.

Sīkāku informāciju par Intel® vPro™ tehnoloģiju vari apskatīt šeit.

Ja Jūs interesē Intel® vPro ™ tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, lūdzu, kontaktējieties pie mūsu tirdzniecības speciālistiem pa tālr.: (+371) 67819977 vai rakstot uz e-pastu: sales@bit.lv. Mūsu darbinieki, sadarbībā ar Intel speciālistiem, atbildēs uz Jūsu jautājumiem.