Jaunās paaudzes atmiņa, kas izmainīs mūsu nākotni

Jaunās paaudzes atmiņa, kas izmainīs mūsu nākotni

Vakar, 28. Jūlijā, kompānijas Intel un Micron paziņoja par 3D XPoint™ tehnoloģiju atmiņu, kuras potenciāls sniegs neiedomājamas iespējas jebkurai ierīcei, aplikācijai vai pakalpojumam, kas gūst priekšrocību no ātras piekļūšanas lielam datu apjomam.

3D XPoint™ jaunās klases atmiņas tehnoloģija ir viens no ievērojamākajiem vēsturiskajiem sasniegums IT tehnoloģiju jomā pēdējo 25 gadu laikā. 3D XPoint™ tehnoloģija apvieno veiktspējas, jaudas un izmaksu priekšrocības no visām tirgū pieejamām atmiņu tehnoloģijām. Tā ir 1000 reizes ātrāka, līdz pat 1000 reizēm izturīgāka un ar 10 reizes lielāku atmiņas ietilpību nekā NAND atmiņai.

3D XPoint™ tehnoloģija var pārvērst milzīgu datu apjomu par vērtīgu informāciju tikai dažās nano sekundēs. Mazumtirgotāji varēs izmantot šo tehnoloģiju ātrākai krāpšanas gadījumu novēršanai finanšu darījumos, savukārt veselības pētnieki varēs apstrādāt un analizēt lielāku datu apjomu
mazākā laika posmā, tādejādi paātrinot tādu sarežģītu uzdevumu veikšanu kā ģenētisko analīžu un slimību atklāšanu un noteikšanu. Pateicoties 3D XPoint™ tehnoloģijai patērētāji iegūs ātrāku interaktīvo sociālo mediju darbību, kā arī vēl iespaidīgāku datorspēļu izmantošanas pieredzi. Skaitļošanas ierīces kļūs vēl ātrākas, jaudīgākas un mazākas.

Jaunās paaudzes atmiņa sniegs neiedomājamas iespējas ne tikai ierīcēm un to attīstībai, bet arī jauniem pakalpojumiem, izmainot mūs un mūsu pasauli līdz nepazīšanai.

Vairāk par 3D XPoint™ tehnoloģiju atmiņu vari uzzināt šeit.