Pēc 30 gadu pārtraukuma, HP laiž tirgū augstas kvalitātes tintes drukas daudzfunkcionālu printeri

Pēc 30 gadu pārtraukuma, HP laiž tirgū augstas kvalitātes tintes drukas daudzfunkcionālu printeri

Pirmais HP ražotais tintes printeris tika laists klajā 1984. gadā. Bija nepieciešami 30 gadi, lai tirgū parādītos arī daudzfunkcionālais tintes printeris lielajiem uzņēmumiem.

OfficeJet Enterprise Color MFP X585 būs alternatīva HP lāzera printeriem kā piemēram, LaserJet, kuri visnotaļ plaši tiek lietoti ikdienas drukāšanai birojos.HP tintes printeris tradicionāli ir bijis domāts vienkāršai lietošanai., taču OfficeJet ir piešķirta jauna tintes drukāšanas tehnoloģija un tā dod iespēju apjomīgākai drukāšanai, 10 000 lapas ar melnu kārtridžu, un 6 600 lapas ar krāsaino kārtridžu.

„Galvenā nozīme ir, lai produkts ir īstais un augstas kvalitātes. Mēs esam šajā biznesā (printeru) jau 30 gadus un mūsu reputācija šajā jomā ir stabila un labi zināma, līdz ar ko mēs to nevēlamies sabojāt, laižot tirgū kaut ko, kas līdz galam vēl nav pārbaudīts”, saka Endrjū Binders (korporatīvo tintes iekārtu ģenerālmenedžeris no HP).

Atkarībā no izvēlētā režīma, drukas izmaksas ir 0.01€ cents par lapu, melnbaltā režīmā un 0.05€ centi krāsainā režīmā. No ekonomiskā viedokļa skatoties, šis padara HP tintes printeri daudz izdevīgāku par jebkuru lāzera printeri.

Lai arī drukas izmaksas par lapu ir zemākas ar jauno tintes printeri, LaserJet printeri joprojām ir primārā izvēle, lai drukātu augstas kvalitātes materiālus, uzsver E, Binders

„Dažiem patīk spīdīgums, kuru iegūst drukājot ar lāzerprinteri. Ja ir nepieciešams, piemēram sagatavot mārketinga materiālus, var lietot lāzerprinteri vai arī vienkārši specializētu papīru tintes printerim-  rezultāts būs vienāds”, saka Binders.

Jaunajam tintes daudzfunkcionālajam printerim ir arī dažas jaunas īpašības, iepriekš neredzētas standarta (consumer) produktiem: tas lieto pigmenta bāzes tinti, kura neizsmērējas, kas ir  ierasta problēma tintes printeriem,

Jaunais drukas dzinējs palīdz sasniegt ātrumu līdz pat 70 lapas pusēm minūtē, kas ir ievērojami labāks rādītājs, nekā parastajiem (consumer) tintes printeriem. Šim daudzfunkcionālajam printerim ir 8 collu tabletes veida ekrāns, kamēr parastajiem tintes printeriem ir tikai 4.3 collu ekrāns. Tāpat kā lāzerprinteri,  šis daudzfunkcionālais printeris spēs pieslēgties mākoņa pakalpojumiem un ofisa dokumentu aprites sistēmai.

Vēl viena no jaunajām papildu funkcijām ir WiFi Direct, kas ļauj ērtāku tiešā savienojuma izveidi ar mobilajām ierīcēm, kas padara ērtāku dokumentu drukāšanu no praktiski jebkuras ierīces

Šī daudzfunkcionālā printera cena Eiropas tirgū būs ap 2 400€.

Avots:

Agam Shan.(24.03.2014.) IDG News Service\New York Bureau: After 30 years, HP brings inkjet printing to office MFP. http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=75FFDEA7-9363-7A0B-D4DCCE10B577989B