Pieejama jaunā bezmaksas Windows 10 operētājsistēma

Pieejama jaunā bezmaksas Windows 10 operētājsistēma

No šodienas Microsoft nākamās paaudzes operētājsistēma Windows 10 ir pieejama kā bezmaksas atjauninājums individuālajiem lietotājiem, kas izmanto Windows 7 un Windows 8.1 operētājsistēmas.

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma «Microsoft» jaunākā operētājsistēmas Windows 10 versija izstrādāta tā, lai atvieglotu vienlaicīgu darbošanos ar vairākiem failiem un aplikācijām, nodrošinot ērtu pārslēgšanos starp diviem vai vairākiem darbvirsmu ekrāniem.  Windows 10 ir pieejama pilnīgi jauna pārlūkprogramma Microsoft Edge ērtākai tīmekļa pārlūkošanai, kas pārsteigts ne tikai ar darbības ātrumu, bet arī interaktīvajām iespējām, piemēram, interneta mājaslapā ir veicamas teksta piezīmes vai zīmējumi, kas ļauj lietotājam pasvītrot vai apvilkt ar sarkanu svarīgāko.

Līdz ar Windows 10 atgriežas Windows 7 operētājsistēmai pazīstamā starta izvēlne, kuras neesamība bija viens no būtiskākajiem Windows 8 trūkumiem. Starta izvēlne ir palielināma pa visu ekrānu, kas ir īpaši noderīgi uz samērā maza ekrāna datoriem.  Tā ir papildināta ar iespēju tajā pievienot programmas, personas vai atskaņošanas sarakstus, lai ērti piekļūtu visbiežāk lietotajam saturam. Elementi ar attēliem ļauj skatīt saturu uzreiz, un vairs nav nepieciešams vispirms atvērt programmu. Tāpat operētājsistēmā iestrādāts virtuālā asistenta „Windows Cortana” balss atpazīšanas atbalsts, kas ļauj nekavējoties piekļūt būtiskām funkcijām, piemēram, veikt rezervācijas vai lasīt atsauksmes, neizejot no tīmekļa lapas.

Jaunā Windows versija ir pieejama visa veida datoriem un planšetdatoriem, bet līdz gada beigām to būs iespējams instalēt arī citās “Microsoft” ierīcēs, piemēram, viedtālruņos, spēļu konsolēs “Xbox”  un “Microsoft HoloLens”.