Atbalsts no BIT Preiļu robotikas čempionātā

Atbalsts no BIT Preiļu robotikas čempionātā

27.janvārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā norisinājās Preiļu robotikas čempionāts, kurā ikviens jaunietis varēja pierādīt savas inženierzinātnes prasmes.

Šogad atbalstītāju vidū bija redzams arī Baltijas Informācijas Tehnoloģijas vārds, kā rezultātā, atbalstot jaunos entuziastus, balvas no BIT un Acer tika pasniegtas LEGO Linefollower, LEGO Sumo Pro un LEGO Folkrace disciplīnā. Pirmās vietas ieguvēji visās minētajās disciplīnās saņēma Acer Chromebook 511 portatīvo datoru, otrās vietas ieguvēji saņēma- Acer Predator Urban mugursomu, taču trešās vietas ieguvējiem balvā pasniedza Acer Vero Essential mugursomu.

Balvas pasniedza BIT servisa vadītājs Jānis Eglītis, kurš šo iespēju nevarēja neizmantot, ieraugot, kur tiks rīkots šis robotikas čempionāts.

Vēlam panākumus ikvienam dalībniekam, kas piedalījās pasākumā un pasakamies Preiļu Robotikas Klubam par iespēju atbalstīt šo pasākumu.

Pagājušajā gadā piedalījās 50 robotikas klubi un kopējais dalībnieku skaits no visām Baltijas valstīm bija 300. Dalībnieku vidū bija gan tādi, kuri mācās 12.klasē, gan tādi, kuri ir tikai uzsākuši savas skolas gaitas.

Vairāk informācija par pasākumu ir atrodama šeit: PRČ 2024 (pvg.edu.lv)