Aruba ClearPass tīkla piekļuves kontrole

Aruba ClearPass tīkla piekļuves kontrole

Kas ir Aruba ClearPass un kā tas spēj aizsargāt Jūsu kompānijas tīklu?

Ir tehnoloģiju laikmets un darba vidē ar vien vairāk parādās jaunas ierīces kā – planšetdatori, viedtālruņi un citas mobilās ierīces, līdz ar to uzņēmumiem un IT departamentam vēl vairāk jārūpējas par to, lai ierīces tiktu droši pārvaldītas uzņēmuma tīklā. Rodas jautājumi – kā Jūs varat pārliecināties, ka Jūsu tīkls ir drošs? Kurš lietotājs iegūst konkrētu piekļuves līmeni? Kura ierīce iegūst tīkla piekļuvi un konkrētus piekļuves līmeņus?

Par veiksmīgu ierīču pārvaldību ir parūpējies Aruba ClearPass, kas ir sistēmas pārvaldības rīks, kuru daudzi uzņēmumi ievieš, lai saglabājot sava tīkla drošību, pievienotu jaunas ierīces , kā arī bez piepūles piešķirtu dažādus piekļuves līmeņus noteiktām ierīcēm.  Paredzēts visiem biznesa izmēriem, tas ir uz mākoņpakalpojumu balstīts risinājums, kas palīdz uzlabot pārredzamību, kontroli un drošību visā IT infrastruktūrā jebkurā ierīcē.

Ievērojot uzņēmuma drošības politiku, ClearPass dod iespēju droši savienot personiskās un uzņēmuma ierīces ar uzņēmuma tīklu. Balstoties uz lietotāju lomām, ierīces veidu vai drošības rīkiem, šis risinājums dod iespēju piešķirt pilnīgu vai ierobežotu piekļuvi kompānijas iekšējam tīklam un resursiem.

Tā pamatā ir 3 soļi:

  • Identificēt – ClearPass atļauj redzēt, cik ierīces ir pievienojušās Jūsu tīklam, kuras ierīces tiek izmantotas un no kurienes tiek veidots savienojums. Tiek nodrošināta konstanta redzamība par to, kas notiek Jūsu tīklā, cik ir aktīvas ierīces, kuras ierīces pievienojas Jūsu tīklam vai atvienojas, kā arī, kuras operētājsistēmas tiek izmantotas. Papildus tas sniedz informāciju par ierīci, kāda ir tās IP adrese, MAC adrese, modelis un tips,  VLAN u.c.
  • Izpildīt – ClearPass atļauj, bez IT departamenta iesaistes, ieviest nosacījumus jaunas ierīces pievienošanai, neatkarīgi vai tas ir viedtālrunis, planšetdators vai klēpjdators. IT departamentam vienkārši ir jāizveido drošības nosacījumi, pēc kuriem ierīce tiks pievienota iekšējam tīklam. Nosacījumi var būt: ierīces veids un skaits, kas drīkst piekļūt tīklam ar konkrēto ierīci. Kad ierīcei ir piešķirta piekļuvei ClearPass automātiski izmantos pasīvās un aktīvās profilēšanas metodes, lai pasargātu un uzraudzītu Jūsu tīklu.
  • Pasargāt – pievienoto ierīču veselība ir būtiska Jūsu tīkla drošībai, izmantojot ClearPass OnGuard Jūsu IT komanda spēj pārbaudīt ierīces ‘’veselības stāvokli’’ , lai tā bez problēmām varētu pievienoties tīklam un tam nekaitēt. Risinājums automātiski veic ierīces parametru pārbaudi, kas atbilst uzņēmuma prasībām gan bezvadu, gan vadu tīklos. Papildus ClearPass ļauj ieviest nosacījumus, kas palīdz identificēt un mazināt riskus  un draudus, kas vairāk kaitēt Jūsu iekšējam tīklam.

Lai tīkla drošības risinājums būtu visaptverošs un drošs, nereti tas sastāv no dažādām platformām. Aruba ClearPass nodrošina , ka visi Jūsu sistēmas elementi kopā darbojas nevainojami un pasargā Jūsu kompānijas iekšējo tīklu.

Vairāk informācijas varat uzzināt šeit.