HP Store Virtual 4000

HP Store Virtual 4000

2012. gada decembrī HP paziņoja par jauniem modeļiem disku masīvu HP P4000 Lefthand klāstā. Jaunais nosaukums – HP StoreVirtual 4000. HP StoreVirtual 4000 ir viens no populārākajiem disku masīvu virtualizācijas projektiem.

Tie, kuri līdz šīm brīdim nebija saskārušies ar Lefthand produktiem, var izmantot mūsējo iepriekšējo rakstu – lasīt šeit. Pārējos, mēģināsim īsumā iepazīstināt ar pamata atšķirībām.

Kas jauns HP StoreVirtual 4000?

Dažas no galvenajām priekšrocībām, kas atšķir jauno disku masīvu (HP StoreVirtual 4000) no iepriekšējā (HP P4000 Lefthand).

  • 10GigE un 8Gbit FC pieslēgumu atbalsts;
  • 3 gadu garantija iekļauta standarta komplektācijā;
  • Aizņem mazāk vietas skapī (U);
  • Lielāka kešatmiņa.

 

HP StoreVirtual 4000 risinājuma priekšrocības.

HP StoreVirtual 4000 ir disku masīvs virtualizācijai, ar iespēju efektīvi organizēt disaster recovery (DR) risinājumu, viegli paplašināms izmantojot all-in-one pieeju.

Drošība. Kontrolieri strādā Active-Active režīmā. Kontroliera bojājuma gadījumā, cits kontrolieris automātiski pārņem visu slodzi;

Ātrdarbība. Kontrolieri strādā ar visiem diskiem un nodrošina slodzes load balancing. Nav ātrdarbības zuduma pie disku masīva paplašināšanas, it īpaši strādājot ar datubāzēm;

Automātiskais failover. Automātiska pārslēgšanās starp dažādām nodēm, kuras izvietotas dažādās ģeogrāfiski attālinātas vietās;

Network Raid. Ļauj izmantot visu datu apjomu disku masīvā un sasniegt vislabākos ātrdarbības parametrus;

Thin Provisioning;

Snapshots. Disku vietas efektīva izmantošana strādājot ar snapšotiem un ar RAID grupām. Snapšota izveidošanas gadījumā nenotiek vietas rezervācija uz disku masīva;

Vienota sistēma. Multi-site gadījumā ir izveidota vienota active-active sistēma, gan no menedžmenta, gan no drošības, gan no ātrdarbības viedokļa. Pievienojot vel vienu nodi sistēmā, kopējā sistēmas drošība un ātrdarbība palielinās.

Cenas (HP list price) uz HP StoreVirtual 4000 ir zemākas kā HP P4000 Lefthand, piemēram:

HP P4300 G2 3.6TB SAS Storage System – 12500.EUR + PVN (iepriekšējas versijas disku masīvs)

HP StoreVirtual 4330 450GB SAS Storage – 9900.00 EUR + PVN (jaunais)

Ja klientam ir mērķis paplašināt esošo Lefthand disku masīvu, tad HP StoreVirtual 4000 ir pilnīgi savietojams ar iepriekšējām disku masīva paaudzēm (G2/G1 Lefthand P4000). Galvenais nosacījums – uz esošā disku masīva, nepieciešams uzlikt firmware jauninājumu. Klientam ir iespēja izdarīt to pašam vai pasūtot šo pakalpojumu pie HP partnera. Standarta izcenojuma nav, jo šis process ir ļoti atkarīgs no klienta esošās infrastruktūras. Pateikt cik daudz laika tas aizņems var tikai iepazīstoties ar klienta infrastruktūru. Šī pakalpojuma nepieciešamības gadījumā lūdzam griezties pie mūsu pārdošanas menedžeriem.

Vairāk par HP StoreVirtual 4000 produktiem un HP produktiem var uzzināt šeit vai konsultējoties pa tālr.: (+371) 67819977.