LR Uzņēmumu reģistrs datu centros izmanto virtualizācijas servisus

LR Uzņēmumu reģistrs datu centros izmanto virtualizācijas servisus

LR Uzņēmumu reģistrs (UR) nodarbojas ar uzņēmumu, komersantu, to filiāļu un pārstāvniecību reģistrēšanu. Darbā ar datiem, to apstrādi un migrāciju jau vairākus gadus savos datu centros izmanto virtualizācijas servisus.

Baltijas Informācijas tehnoloģijas ir uzticams Uzņēmumu reģistra partneris, kuram ir liela pieredze darbā ar lielāko serveru virtualizācijas ražotāju (Microsoft, Citrix, VMware)  produktiem. Mūsu sertificētie specialisti apņēmās veikt IT sistēmu migrāciju no esošās serveru virtualizācijas platformas Citrix XenServer uz Microsoft HYPER-V.

Situācijas apraksts

Pirms projekta realizācijas UR datu centrā tika darbināti virtuālie serveri ar dažādu versiju Linux operētājsistēmām, paralēli MS Windows Server. Kā serveru virtualizācijas platforma vēsturiski tika izmantota XenServer, kas dod iespēju uz viena fiziskā servera vienlaicīgi darbināt vairākas virtuālās mašīnas un nodrošināt to augstu pieejamību datu centra ietvaros.

Lai apmierinātu UR pieaugušās prasības IT pakalpojumu skaitļošanas jaudai un lai nodrošinātu pakalpojumu augstu pieejamību visa datu centra avārijas gadījumā, 2013. gadā tika papildināts esošais datu centrs, un tika izveidots otrs datu centrs. Atbilstoši klienta prasībām jaunajā datu centrā kā serveru virtualizācijas risinājums tika izvēlēts HYPER-V.

Risinājums

Lai vienkāršotu virtuālās infrastruktūras pārvaldību un būtu iespējams nodrošināt datu replikāciju starp abiem datu centriem, bija nepieciešams migrēt XenServer virtuālās mašīnas uz HYPER-V. Pēc rūpīgas procesu plānošanas, tika izveidots jauns HYPER-V klasteris, uz kuru tika migrētas esošās XenServer virtuālās mašīnas, izmantojot utilītu Disk2Vhd un CloneZilla. Izdevās iekļauties maksimāli pieļaujamajā nepieejamības logā – 4 stundas ārpus darba laika, saglabājot aplikāciju un datu bāzu savstarpējo sasaisti.

Rezultāti

Pēc veiksmīgas XenServer virtuālo mašīnu migrācijas uz HYPER-V, Uzņēmumu reģistrs var vienotā veidā pārvaldīt savu IT infrastruktūru, efektīvāk izmantot esošo iekārtu resursus un nodrošināt savu pakalpojumu augstāku pieejamību. Viena no svarīgām priekšrocībām ir iespēja nākotnē replicēt virtuālos serverus starp datu centriem, kas ļauj “izdzīvot” avārijas situācijas gadījumā, kad viens no datu centriem nedarbojas.

Klients runā

“Pateicoties Baltijas Informācijas tehnoloģijas komandas veiktajam darbam, mūsu IT infrastruktūras pārvaldīšanas darbi tiek veikti vienkāršāk un ātrāk. Tagad mēs varēsim vēl vairāk koncentrēties uz jaunu Uzņēmuma reģistra pakalpojumu izveidi un esošo uzlabošanu, lai nodrošinātu ērtu un efektīvu pakalpojumu sniegšanu sabiedrībai.”: saka Mārtiņš Štāls, Uzņēmuma reģistra informācijas sistēmu attīstības un atbalsta nodaļas vadītājs.

Papildus informācija par serveru virtualizāciju šeit.
Sazināties ar mums: +371 67819977 vai e-pastā sales@bit.lv